Dat bewegen niet vanzelfsprekend is ontdek je pas als je klachten ervaart. Heb je acute of chronische bewegingsproblemen dan helpen we graag om deze te laten verdwijnen of zoveel mogelijk te herstellen.
Je kan bij ons terecht voor:
Deze behandeling heeft als doel de houding en de algemene bewegingen te verbeteren. We gaan de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de wervelkolom beter laten functioneren door middel van mobilisaties. Dit is een zachte en vrijwel pijnloze manier om de gewrichten in je lichaam te bewegen. De focus ligt hierbij op het opheffen van bewegingsblokkades, voornamelijk in de wervelkolom.
Hier wordt een programma voorgesteld voor patiënten met chronische lage rug- of nekpijn of na een rug- of nek operatie. Beweging en oefentherapie vormen de basis in de revalidatie van rug- en nekproblemen. Er worden ook thuisoefeningen aangeleerd. Het doel is een progressieve opbouw naar een actieve en sociale levensstijl en een (her)starten van de sportactiviteit. Het is een oefenprogramma waarbij de mobiliteit en stabiliteit van de wervelzuil wordt geoptimaliseerd door versterking van rug- en buikspieren. Hierbij wordt het lichaamsbesef verhoogd en wordt er een correcte houding aangeleerd.
We richten ons op het verbeteren van gewrichtsfunctie, belastbaarheid, coördinatie en uithoudingsvermogen, op het verminderen van pijn en op het versterken van spierkracht. Dit doen we via een oefenprogramma en trainingsschema in onze praktijk alsook via een oefenprogramma voor thuis zodat activiteiten van het dagelijks leven, werk en sport hersteld en hervat kunnen worden.
Deze behandeling is voor patiënten die een operatieve ingreep hebben ondergaan aan het bewegingsapparaat. Dit kan betrekking hebben op een nabehandeling van aandoeningen van de wervelkolom zoals bijvoorbeeld een hernia operatie, een prothese van heup, knie of schouder.
Maar ook patiënten met een sportletsel zoals kruisbandletsel, meniscus letsel of bandletsels of patiënten met botbreuken en traumatologie na een ongeval kunnen bij ons terecht.
Stress van het dagelijks leven kan aanleiding geven tot het ontstaan van chronische hyperventillatie. hierbij ademt men sneller zonder dat je er iets van merkt. Dit leidt tot een tekort aan CO2 wat een invloed heeft op het centrale zenuwstelsel, het cardiovasculair stelsel, de luchtwegen en spieren. Tijdens de behandeling wordt er aandacht besteed aan oefeningen om bewust te worden van een correcte en natuurlijke ademhaling. Dit in combinatie met relaxatietherapie. Deze relaxatie kan de patiënt in de toekomst zelf toepassen in een stressvolle periode zodat de hyperventilatie niet opnieuw ontstaat.
Dit is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kinesiotape en fysiotape. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel en beïnvloedt het lichaamseigen genezingsproces zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Het wordt gebruikt bij de nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, bij het behandelen van overbelastingsklachten en voor het verminderen van uitstralende pijn. Medical taping is een aanvullende behandeling op een andere behandeling.
Met een voorschrift van je huisarts of specialist kan je een afspraak maken.